Over mij


Diploma

 


Mijn naam is Corry Scheen (1957) en ik ben gediplomeerd yogadocente en oprichter van Yoga Groningen-Hoogezand.

In 1995 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met yoga. Mijn enthousiasme voor yoga is in de loop der jaren alleen maar toegenomen.

Ik ben in 2006 gestart met de docentenopleiding bij Yogaopleiding Hara in Groningen. Ik volgde de yoga opleiding Hara (Hatha Yoga). In 2011 heb ik daar mijn diploma behaald. In het najaar 2011 ben ik begonnen met mijn eigen yogapraktijk voor kinderen en volwassenen in Hoogezand. Ik volg jaarlijks bijscholing en ben onder andere ook gecertificeerd basis Mindfulness docent. Elementen van Mindfulness verwerk ik ook in mijn yogalessen. 
Ik ben
lid van de Vereniging van Yogadocenten Nederland. Deze vereniging waarborgt de kwaliteit van de aangesloten yoga-instellingen en de aangesloten leden zijn verplicht tot jaarlijkse na- en bijscholing.  

 

Mijn visie op yoga is gebaseerd op het gegeven dat je verbonden bent met alles wat leeft op aarde. Het maakt daarbij niet uit of het nu om mensen, dieren, planten, aarde, lucht of water gaat. Yoga kun je zien als een methode die je leert de geest tot rust te brengen en de gezondheid te bevorderen, waardoor je beter in balans komt met jezelf en je omgeving.

 

Fysiek zorgt yogabeoefening voor meer kracht, uithoudingsvermogen, souplesse zonder het lichaam zwaar te belasten. Het kan ervoor zorgen dat energieblokkades op een natuurlijke manier wegvloeien. Door yoga zul je, je niet alleen lichamelijk fitter voelen, ook mentaal en emotioneel ga je je sterker en evenwichtiger voelen. 

 

Uiteindelijk gaat yoga over bewustwording van jezelf en yoga neemt daarin het lichaam als uitgangspunt. Hiervoor zijn veel en gevarieerde oefeningen mogelijk.

 

Daarnaast heb ik tot 2018 als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Ik volgde naast de PABO ook de opleiding voor Speciaal Onderwijs (onderwijs aan kinderen met leer- en gedragsmoeilijkheden).
 

 

 


 


 
 
 
Powered by webXpress