Vragen

 1. Ik wil graag met yoga beginnen. Welke vorm is geschikt?
  Wat voor yogavorm bij je past hangt af van je eigen voorkeur en waar je naar op zoek bent. De vorm die ik geef (Hatha yoga) wordt op een rustig tempo gegeven en met 'zachte' oefeningen geoefend. Dat maakt je op een ontspannen manier bewust van je lichaam. Als je heel veel onrust ervaart kan een actievere vorm van yoga ook bij je passen. Ervaring opdoen via een proefles is de beste manier om het te ervaren.

 2. Wat voor kleding trek ik aan naar een yogales?
  Kleding waarin je vrij kunt bewegen. Een joggingbroek met een T-shirt bijvoorbeeld. Het is ook handig om een vest mee te nemen.
  Matten zijn aanwezig. Je neemt zelf een eigen grote (bad)handdoek of een (fleece)kleed mee om op de mat te leggen.

 3. Zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden?
  • De deur van de yogaruimte is 10 minuten voor aanvang van de les geopend;
  • Laat je schoenen achter in de gang;
  • Schakel je mobiel voor aanvang van de les uit;
  • Eet geen zware maaltijd voor je aan de les begint;
  • Drink voldoende water voor en na de les. Neem een eigen flesje water mee;
  • Houd er rekening mee dat sterke (lichaams)geuren als sterke parfum, rooklucht etc. storend kunnen zijn voor medecursisten;
  • Oefen op je eigen manier, binnen je eigen mogelijkheden en grenzen.

 4. Kan ik ook lessen inhalen?
  Ja, je kunt de les inhalen in overleg met mij. Dat kan in hetzelfde of een later lesblok. Uiteraard moet in een van de andere groepen dan wel voldoende ruimte zijn.

 5. Ik ga gedurende een lesblok op vakantie of ik word ziek. Wat dan?
  Korting op het cursusgeld is niet mogelijk. Wel kun je de gemiste lessen in overleg met mij inhalen als er ruimte is in een andere groep. Je kunt ook eventueel een vriend of vriendin vragen om de door jou gemiste lessen te laten meedoen.

 6. Ik ben zwanger, kan ik dan wel meedoen met yoga?
  Wanneer je al langer met yoga meedoet en gewend bent goed naar je lichaam te luisteren, kun je in principe tot de 5e - 6e maand meedoen met de reguliere lessen. Wanneer je nog niet eerder aan yoga hebt meegedaan is het niet aan te raden met reguliere lessen te beginnen. Ik kan dan speciale zwangerschapsyoga aanraden.

 7. Kan ik andere dagen of tijdstippen kiezen?
  In principe volg je de lessen op de dag en tijdstip die we hebben afgesproken. Wel kun je bij verhindering in overleg de les inhalen op een ander tijdstip of een andere dag. Voor de lessen geldt een maximaal aantal deelnemers. Voorwaarde is dus dat er wel ruimte moet zijn in een van de andere groepen.

 

 

 

 
 
 
Powered by webXpress