Yoga Groningen-Hoogezand


Yoga is een cadeautje voor jezelf


Wat is yoga


In yoga staat het lichaam centraal. Je lichaam geeft je veel informatie en met yoga word je je daar meer bewust van. Het lichaam zelf oordeelt niet, hoeft nergens aan te voldoen en spreekt de waarheid. Maar we laten vaak het denken overheersen. We hebben de neiging het lichaam te willen beheersen en overheersen en dit geeft strijd met je gevoelsleven.
Het negeren van je gevoelsleven roept vaak twijfels en spanningen op. Door yoga te beoefenen herstel je de balans en krijg je meer genegenheid voor je lichaam.

 
Fysiek zorgt yogabeoefening voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Het kan ervoor zorgen dat spanningen en energieblokkades op een natuurlijke manier wegvloeien.

Door yoga zul je,je niet alleen lichamelijk fitter voelen, ook mentaal en emotioneel komt er meer energie en ruimte vrij.

Uiteindelijk gaat yoga over bewustwording
van jezelf en neemt daarin het lichaam als uitgangspunt.

Door met aandacht het lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijke bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen en leert signalen zoals stress en vermoeidheid eerder herkennen. Een beter contact met jezelf helpt je om met meer aandacht en plezier in het leven te staan.
 
Is yoga iets voor mij?
 
Of yoga iets voor je kan betekenen is een heel persoonlijke ervaring. Om te ervaren of yoga iets voor je is kun je bij mij een proefles volgen. Ik geef mijn yogalessen bij wijkcentrum 'De Kern' in Hoogezand. De groep is maximaal 10 personen groot. Ik probeer zoveel mogelijk de samenstelling van de groep hetzelfde te houden. Zo raak je bekend met je mededeelnemers en is ook de grootte van de groep niet verstorend.  

Heb je al een volledige groep en/of een eigen ruimte?
 
Je kunt met mij ook afspraken maken om de yogalessen door mij op een eigen locatie te laten verzorgen. Ik heb hier al goede ervaringen mee opgedaan. De groep kan dan ook groter zijn als de ruimte dat toelaat. Je kunt met mij  opnemen om hierover samen nadere afspraken te maken. 
 
lid van: 

Powered by webXpress